Fajtafenntartás, génmegőrzés, lóhasználat(változás)

 Menü Kiadványok Fajtafenntartás, génmegőrzés, lóhasználat(változás)

Rövid leírás

A kiadvány a hucul fajta populációgenetikai jellemzőit mutatja be, amelynek során a referencia-populációt a 2015. december 31-én törzskönyvi ellenőrzésben tartott állomány képezte. A teljes állományt az egyesület elfogadása óta létező huculállomány, annak az alapító ősökig ismert származási adatai jelentették. Ez 3002 önálló egyedet jelentett.

A kiadvány részét képezi az elektronikus adathordozón közzétett adatbázis, amelyik a jelenleg bejelentett (2015) állomány (kancák és mének) lehetséges párosítási változatából születendő csikók rokontenyésztettségét mutatja be.

E kiadványban kerültek közzétételre a 2015. december 31-én törzskönyvi ellenőrzésben tartott huculállomány legfontosabb adatai is.


A sok szakmai elemzést tartalmazó kiadvány alapos segítséget ad a gondos tenyésztőnek a génvédelem szabályai szerinti fajtafenntartáshoz!

          Megnézem
Részletek
Kiadás éve 2016 Kiadás forrása a 17/2012 (II.29) VM rendelet alapján pályázott  „tájékoztatás és ismeretterjesztés” célprogramban elnyert összeg, továbbá a törzskönyvi nyilvántartásból befolyt szolgáltatási díj
 
Vissza a kiadványokhoz

Elérhetőség

   

Facebook